angeline

Gröna fingrar

Kategori: Allmänt

Väldans vad i har varit trädgårdsduktiga den här långhelgen. Det har snickrats sandlåda (ojoj, den förde med sig många svordommar) Bärbuskarna har fått sig fina stöd så att dom inte er så hängiga ut. En liten tur till bergslagscenter resulterade i två nya klätterrosor, två hallonbuskar, en björnbärsbuske och tolv stycken smultronplantor som med omsorg har planterats i våran trädgård. Nu längtar jag efter alla bär och väldoftande blommor. Ge mig sommar nu! Sen har vi även lättat våran trädgård från säkert 1 ton kompostavfall. Så den här helgen känner jag mig riktigt nöjd med, och ryggen har inte sagt ifrån en enda gång. Tackar. Och jag hoppas hoppas att ett sista trädgårdsfix ska sättas på plast imorgon, ett växthus i hörnet av trädgården, underbart.

En klassiker

Kategori: Allmänt

Den här tårtan gjorde jag med marsmallowfondant istället för marsipan. Bra om man inte gillar eller tål marsipan men jag vet inte om den var en höjdare att arbeta med. Tog säkert 40 minuter innan jag hade lyckats kavla ut den och då var den ändå för tjock för ett tårtlock. Mina armar fick sig ett rejält träningspass iallafall, hejdå gäddhäng!

Thank god it's friday

Kategori: Allmänt

Jag är helt slut som människa känner jag. Förkyld, dåligt med sömn och massor att göra. Eller jag VILL så mycket men jag hinner inte. Jag har VELAT måla färdigt väggarna i gästrummet/kontoret hela veckan, men jag har VELAT baka tårtor också och tårtor har det blivit. Den sista för denna gång blev färdig idag så nu ska jag fokusera på annat en stund. Hoppas på sol i helgen så att det kan bli trädgårdsarbete istället. Det tackar min rygg inte för, kommer förmodligen ligga och gny i soffan när helgen är över. Ska man inte vila upp sig när man är ledig? Men det är väl priset man får betala när man ska vara prestationsprinsessa.

Birthdaycake

Kategori: Allmänt

Den här tårtan gjorde jag till mig själv och mina härliga arbetskamrater. Den blev populär kan jag säga. Chokladpudding och blåbärsmousse blev fyllningen denna gång.

Sweet 27

Kategori: Allmänt

Vad hände nu då? Fyllde jag inte nyss 20? Jaja, det är full fart mot 30 då

Spindelmannen

Kategori: Allmänt

Det blev en tårtbeställning i helgen iallafall=) En spindelmannen tårta till ett 3 års kalas. Jag hoppas beställaren och födelsedagsbarnet är nöjda. Till veckan blir det två tårtor till, för att fira min födelsedag. Vad härligt med så mycket bak=)

Friday I'm in love

Kategori: Allmänt

Det var guld värt att ta en semesterdag idag. Först lite morgonmys med dom bästa och sen några timmar på lek och buslandet. Vi kunde ha stått vid studsmattorna än om Noah hade fått bestämma. "Vi måste köpa en studsmatta till honom" säger Mathias. "Ni måste köpa en studsmatta till honom" säger alla andra, men en studsmatta är ju så ful på gräsmattan och tar så stor plats. Killen får ju en sandlåda och en liten pool, räcker inte det? Dessutom kan man snylta på alla andras studsmattor, så det så!
Nu väntar jag bara på att det stora sjölejonet ska gå upp ur badkaret så att jag kan få i det lilla sjölejonet. Sen ska jag pudra näsan och bege mig till Gastro för lite mat vin och skvaller. Trevlig fredag kväll

Chokladmint cupcakes

Kategori: Allmänt

Jag är ingen höjdare på att ta bilder men jag är en hejare på att baka. ååå så goda

Delivery

Kategori: Allmänt

Idag kom ett paket fullt med gott på posten. Nu ska här bakas. Fick dessvärre en tårtbeställning framflyttad en vecka men då får man roa sig med att baka nåt annat sålänge=)

If I were a cupcake

Kategori: Allmänt

Då skulle jag definitivt vara en sån här choklad cupcake av Leila. Dom är to die for!

sweet sugar

Kategori: Allmänt

Forskarna som påstår att det inte finns vetenskapliga tester på att barn blir höga av socker har FEL, dom har säkert inga egna barn. Noah blir som en duracellkanin bara han hör ordet socker. Själv går jag upp ett hg varje gång jag tänker på en seg råtta. Jag vet inte vid vilken tidpunkt i livet det växlar från energi till viktuppgång men jag passerade den tiden för länge sen. Så bara för att visa att sockret faktiskt har vunnit över mig ska jag dejta min mintgröna skönhet och baka ett par tårtbottnar. Det vankas födelsedagar och jag har några bra ideer.

Aj Aj Ao

Kategori: Allmänt

Då var det det här med att älska och hata träning. Jag älskar verkligen inte att springa, det märkte jag igår. Och jag älskar verkligen inte hur min kropp känner sig idag, men jag hoppas att jag kommer att älska hur min kropp ser ut när jag har sprungit i några veckor (många veckor)!

A true story

Kategori: Allmänt

Till äran av min nya blogg, det här är jag:
Jag har ett helt vanligt liv, inte spännande inte tråkigt, i en mellanmindre stad. Jag har en fin familj bestående av mig min sambo och våran son. Det pratas om ett till barn men egentligen vill jag kanske bara ha ett, fast det är inte tillåtet att prata högt om. klart man ska ha iallafall två barn. Klart grabben ska ha ett syskon. Villa har vi också, för det ska man ha. Kanske köpte vi ett något för litet hus, kanske var vi för optimistiska när vi tänkte att vi kunde renovera hela huset. Tid och pengar behöver man, tid och pengar har man inte. Ett år har vi snart bott här, då trodde väl lilla jag att allt skulle vara nytt och fint. Istället står ett och ett halv rum färdigt. Men vi har ju hela livet på oss. Vovve har vi dock inte och vovve lär det inte bli. Det skulle aldrig falla mig in att gå upp halv fem på morgonen i ösregn för att rasta en byracka.
Jag jobbar inom industrin. Jag har världens bästa arbetskamrater och jag trivs på mitt jobb, men det är väl inget drömjobb ändå. Jag skulle ha ett eget litet konditori nånstans där jag bakade cupcakes och tårtor "the passion of my life" Lyckan är att stå i mitt kök med min fina mintgröna kitchhen aid. Då mår jag bra.
Sen mina fritidsintressen, har jag sådana? Jag älskar att träna, jag hatar att träna, träna måste man för annars kan man inte äta gott. Jag älskar min familj, min underbara lilla familj, utan er är jag ingen.
Så för att sammanfatta, jag har inget perfekt liv, men jag gillar mitt liv. Jag är envis, jag är tjurskallig, jag är för snäll, jag är rolig, jag blir lätt deppig, jag blir lätt glad, jag är jag och det här är min historia...

Idag är dagen

Kategori: Allmänt

Ja idag känner jag det, idag är det dags att börja blogga igen. Idag är det en bra dag.