angeline

Sundby days

Kategori: Allmänt

Älskar soliga dagar! Den senaste veckan har verkligen bjudit på soligt väder. Det har blivit så mycket gjort oxå. Grönsaker har blivit omplanterade och flyttat ut i växthuset. Fick ett superfint citronträd i födelsedagspresent i fredags som kommer göra sig fint där oxå:) Vi har byggt ett nytt trädgårdsbord. Händiga vi är;) Noah har fått en ny rutschkana och jag har börjat på barnens egna utebord. Synd att vädret ska bli sämre senare i veckan, kreativiteten försvinner med solen. 

Nya bordet

Mys på Max med barnen

Fina citronträdet

Philadelphia bullar

Kategori: Allmänt

Dom här bullarna fick jag på ett me & i party för nån vecka sen och dom var verkligen jättegoda! Många har velat ha receptet så därför lägger jag upp det här

150g smör
5dl mjölk
50g jäst
1 ägg
1dl socker
1tsk kardemumma
1 nypa salt
11-12dl mjöl

Philadelphia fyllning
150g smör
2msk vaniljsocker 
3dl florsocker 
100g Philadelphiaost 

Gör så här
Smält smöret och häll i mjölken. Låt bli fingervarmt och häll det över jästen. 
Tillsätt ägg socker kardemumma och salt. Häll i mjölet lite i taget. Degen ska bli kladdig. Jäs i 40 min. 
Tryck sedan ut degen i en smord långpanna (30*40cm)och jäs i 20min. 
Blanda under tiden ingredienserna till fyllningen. 
Gör 20st gropar i degen och ha i fyllningen. Låt jäsa 15 min. 
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda 15-20 min i 220grader. :)


Just ja...

Kategori: Allmänt

Glömde ju det som gjorde lördagen så bra. Började dagen med en löprunda:) Hoppas på att hinna med en till ikväll

Helgen som gått

Kategori: Allmänt

Jag är fruktansvärt dålig på det här med uppdatering. Men helgen som gått kommer jag att bjuda på. Det har varit en bra helg. Det började egentligen redan på fredagen på jobbet, tur man har så bra arbetskamrater som gör dagen. Extra bra fredag blev det för att Gabriella hälsade på. Å vad vi saknar henne. 
På kvällen kom Eveline och mormor och hälsade på. Pizza från mr James blev det och sen fredagsmys med popcorn och flygplan. 
Igår blev det en mini shoppingtur och lunch med Valentina på stan. Sen åkte Mathias på galej i Laxå så barnen och jag hade lördagsmys själva. 
Har försökt rensa/städa lite här hemma mellan varven. Loppis om 2 veckor och då ska skiten ut;) dessutom mår jag bättre ju mindre grejer som är framme. 

Nej, nu en kaffe och nybakad Philadelphia bulle:)

Påskfint hemma

Vårfest

Kategori: Allmänt

Idag är det första april och då ska man fira in våren med en fest tycker dagis:) Riktigt tur med vädret, strålande sol, aningen för kallt, men tur det finns varma kläder. Lite korvgrillning och lek och nu sover 1/4 av familjen i soffan. Imorgon står träning på schemat igen, ingen rast och ingen ro.