angeline

En smak av sommar..

Kategori: Allmänt

Recept Rabarbersaft:

*1kg rabarber
*1 1/2 L vatten
*5dl socker
*2 tsk citronsyra
* saften från 2 citroner

Skölj rabarbern och skär i små bitar
Koka med vattnet i 15min (rör inte under tiden)
Sila vätskan och släng rabarberresterna
Koka upp vätskan med socker, citronsyra och citronsaft
Låt svalna och häll upp på flaskor

När jag bakar är jag lycklig

Kategori: Allmänt

Att baka är att stressa ner. Idag blev det tårtbottnar, nu är jag färdig med bottnarna till en studenttårta. En tårta kvar då, tur att det är så fruktansvärt enkelt att göra egna. Ett kok med rabarbersaft hann jag också med. Blev 2 underbara flaskor med sommar. Imorgon ska jag svänga ihop två stycken marängtårtor som ska få följa med till jobbet på fredag. Dom är bortskämda mina arbetskamrater;) Men den här gången är det faktiskt en födelsedags beställning av Simon som fyller 25. Då är det ju självklart man ställer upp och bakar=) Men jag får medge att jag fuskar lite och köper färdiga marängbottnar till det. Ibland måste man göra det enkelt för sig.
Delar med mig av detta superlätta recept på tårtbottnar:

*4st ägg
*1 1/2 dl socker
*1 1/2 dl mjöl

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt
RÖR ner mjölet (väldigt viktigt att inte vispa ner det)
Grädda i 200grader i 10-15 min KLART=)

Söndagslyx

Kategori: Allmänt

En fantastisk helg ska avslutas på ett fantastiskt sett. Ett glas vitt och lite vattenmelon och så ska alla tjugo naglar få lite ny fräsch färg. Söndagslyx kallas det

Veckans mumsbitar

Kategori: Allmänt

Ja jag har trots värmen lyckats baka två gånger sen i helgen. Stillat bakbegäret lite men nånting gott ska det väl bli till morsdag på söndag också.
Först ut var dessa fina sega hallonmaränger


Sen blev det två sommriga rabarberkakor som mina arbetskamrater fick avnjuta=)

It's partytime!

Kategori: Allmänt

Återhämtat sig skapligt efter ett dygn i Göteborg. Lilleman är hos farmor, första vinglaset har snart runnit ner i strupen och partyfodralet är på. Nu blir det väl till att dricka sig varm ikväll för sommar tänker det tydligen inte bli iår. Skål!

Aktivitetsfritt område

Kategori: Allmänt

Ojojoj, här slåss inläggen om att få plats. Tidsbrist? Fantasibrist? Jag vet inte, det händer väl helt enkelt inte något spännande i mitt liv. Jag är inte direkt den personen som tänker lägga upp hela min dag vad jag har gjort från morgon till kväll, helt ärligt, vem är intresserad av det? Nej, jag skriver när jag har bakat nåt spännande istället. När jag är stolt över mig själv, när jag är arg på något, när jag har mycket tankar som behöver ut och dylikt. För att ändå avvika och totalt gå emot vad jag just skrev så ska vi åka till Göteborg imorgon, liten kille är eld och lågor över att få åka till liseberg. På fredag ska det festas i goda vänners sällskap och resten av helgen ska vi bara vara.

Skengravid!?!?

Kategori: Allmänt

Vad är det här? Varje år i maj får jag nån mystisk fejkgravid åkomma. Det var i maj för 3 år sedan som jag började må riktigt illa av min graviditet och sen får jag någon sorts flashback ungefär samma tid på året. Dofter, minnen ja tom en klänning jag köpte då, allt får mig illamående. Må detta sluta snart! Jag önskar att jag även kunde skylla min otränade kropp på att jag var gravid men tyvärr är det nog av helt andra anledningar=0

Till råga på allt så är jag en usel trädgårdsmästare också. Våra grönsaker dog tydligen i växthuset när det blev minusgrader på natten. Men man ska väl lära sig något nytt varje dag. Nya tag, nya grönsaker - när det blivit varmare ute.