angeline

Istiden

Kategori: Allmänt

Jisses vad kallt det är i huset! Elementen i bott, får dra på raggsockorna i väntan på värmen. Gissa om jag längtar efter våran kamin nu. 
Min varma solstråle i alla väder

Nu är det dags för fredagsmyyys.......snart

Kategori: Allmänt

Fredagsmys är: fredagsfika på jobbet! Veckans höjdpunkt. Hemmagjord pizza med mina pojkar och en skål popcorn framför en film (ice age antagligen om den lilla är vaken) Sen att somna i soffan efter halva filmen:) 
Fredagsmys är inte: 3 veckors mötet på jobbet och dom sista timmarna efter att fredagsfikat är slut och kl tre! 
Nu ska det torsdagsmysas i soffan till "big bang theory" och "hela sverige bakar"  med tända ljus i ett höstpimpat vardagsrum.

I'm dreaming of a white christmas

Kategori: Allmänt

Jag är ju säkert helt knäpp i huvet men gud vilken enorm längtsn jag har efter jul. Fick bara en sån härlig känsla i kroppen när jag tänkte på mysigt snöfall utanför fönstret, tända ljus inne och julmusik i stereon. Julpyntat hemma, doft av nybakade papparkakor och lussebullar, glögg julskinka och massa julklappar under en fluffig julgran. Och för att inte tala om alla underbara julfilmer man måste titta på. "Elf", "vilse i new york", "nu är det jul igen", "polarexpressen" ,"en julsaga", jag kan göra listan lång. Jag drömmer verkligen om en vit och mysig jul just nu

Renovering pågår

Kategori: Allmänt

Nu är jag sjukt trött på att sova på en luftmadrass/i soffan. Sedan den 30 augusti har vi bott på bottenvåningen. Kanske mysigt i början och Noah tyckte det var kul men nu värker det i kroppen och att vänja Noah att somna själv och sova i sin egen säng igen kommer inte heller bli kul. Jag hoppas resultatet av renoveringen är värd dessa nätter av dålig sömn. Jag längtar efter en kopp te framför en tänd brasa. 

Äppelpäppel

Kategori: Allmänt

Har skördat ungefär 1 miljard äpplen nu och i onsdags gjorde jag iordning två hinkar med äppelsaft. Jag älskar våran nya äppelklyftare, vilken grej, det halverade säkert tiden jag hade fått lägga ner på att skära äpplena. Idag tog jag upp saften och sällde upp på flaskor, det blev nog 8 liter, tur den gick att frysa. Har en påse med äpplen på trappen som ska få äran att bli pajer/kakor också innan dom blir förstörda. Sen ska jag bara lista ut vad jag kan göra med dom ca 10 miljarder äpplen somm finns kvar.
 
Äppelsaft

*3liter klyftade äpplen
*3liter vatten
*1,5 tsk citronsyra
*1 tsk natriumbensoat
*3dl socker
 
Lägg klyftade äpplen och vatten i en hink. Spara en del av vattnet och blanda med citronsyra och natriumbensoat och häll sen i hinken. Låt stå i tre dygn, rör om ibland. Sila av vätskan och blanda med socker tills det löst sig, häll sedan på flaskor. Går bra att frysa i plastflaskor.
 

Lyckligast vinner?

Kategori: Allmänt

Är det inte så nuför tiden? Ju bättre vänner, jobb och familj man har desto högre status ger det dig. Så verkar det om man tittar på tex facebook iallafall. Där skriver alla om hur otroligt lyckliga dom är. "mitt älskade barn är snällast i världen" Gråter aldrig, gnäller aldrig, lyssnar alltid och sover säkert 12-14 timmar varje natt. "Jag bara ääälskar att vara mamma"" Min underbara sambo lagade middag till mig, köpte blommor och gav mig massage" "Jag älskar min underbara familj/mina underbara vänner mest av allt" Vad bitter jag låter nu, jag är också lycklig men inte jämt. Jag älskar min son, men han lyssnar nästan aldrig, gråter så fort det inte går som han vill och han har aldrig sovit länge. Jag älskar min sambo men vi gnäller på varandra nästan lika ofta som vi inte gör det. Varför har det blivit så svårt för folk att erkänna att allt inte alltid är perfekt? Jag älskar mitt inte helt perfekta liv och jag är säker på att jag kommer att dö lycklig jag också. Jag älskar er för dom ni är Mathias och Noah<3 Och alla mina inte helt perfekta men nog så underbara vänner också såklart<3

Huvudstaden

Kategori: Allmänt

Helgen spenderades i huvudstaden tillsammans med Valentina. En fullspäckad toppenhelg har det varit. Vi trotsade regnet som föll över stockholm och shoppade hela fredagen. Optimister som vi är tog vi aldrig med paraply för det blir ju säkert fint väder så ett paraply stod högt på shoppinglistan och ändå var det det vi köpte sist när vi redan var dyblöta. Inte var dom bra heller för vid minsta vindpust vek dom sig.
 
Lördag var stora dagen. Dags för tjejmilen. I regn och lera kämpade vi oss igenom banan. 69min prick visade klockan. Nöjd och glad, under 75min hade jag sagt. Samlade i bussen lyssnade jag på övriga "tanter" om hur dom upplevde löpningen. Tänk att nästan alla hade ju skadat sig på något vis så visst hade dom kunnat springa bättre. Varför inte bara säga att såhär sprang/gick jag och jag är nöjd? Varför måste man alltid vara bättre? 
 
Tillbaka till hotellet, korka upp vinaren. In i duschen, dricka vin, sminka sig, dricka vin, fixa håret, dricka vin, ringa taxi, dricka vin, ut till taxin och iväg till circus. In på inspelningen av "du får mig att känna" Sänds ihop med Rosa Bandet galan så nu kanske man blir tv kändis;) Riktigt intressant att vara med på riktigt. Publiken är verkligen drillad att göra precis som manus säger men gud vilka härliga människor som samordnade det hela, dom fick det ändå att kännas naturligt. 
 
Söndag, shopping igen. Mer än vad mina fötter klarade med. Tjejmilen var jobbig men det blev nog mer än milen på stan. Resten av veckan ska jag inte springa en meter, jag ska bara vara soffpotatis.
Så här fina var mina skor efter löpningen