angeline

Vad händer?

Kategori: Allmänt

Jag har ju tyvärr ärvt genen att ha en dålig rygg och allt bärande på barn har gjort att jag har som tusen nålar som sticker mig i nacke och skuldror. Ibland blir jag mer överansträngd i hela ryggen men igår kväll fick jag så fruktansvärt ont längst med ryggraden, mest från mitten och uppåt högra skuldran. När Mathias åkt till jobbet gick det även över till magen och jag ville nästan kräkas. Jag visste inte om jag skulle ligga stå eller gå för inget kändes bättre. Så höll det på i ca 2 timmar innan det släppte lite och jag kunde somna.Har kännt samma sak en gång i somras och jag undrar om det verkligen har med ryggen att göra eller om det är något annat. Händer det igen så ringer jag vårdcentralen men nu så tänker jag först och främst boka mig en massage.

Kärleksbett

Kategori: Allmänt

Igår vaknade vi upp och upptäckte några små taggar i Isas mun. Första tanden har tittat fram och den testar hon gärna genom att bla bita mig i brösten så nu får det nog vara slutammat för den lilla tösen. Det är med blandade känslor, min lilla tjej håller på att bli stor. 

Mycket presenter blev det

Kategori: Allmänt

Isa fick så mycket fina presenter igår. En nalle en snuttefilt och några böcker glömde jag att få med på bild.
 

Dopbild

Kategori: Allmänt

Mathias Jörgen Eveline och Jag. Och så Isa såklart:)

Sköna söndag

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktig slappar dag. Vi har haft soffläge och pyjamas ända till Mathias åkte till jobbet vid två. Välbehövligt efter gårdagens dop som gick över förväntan. Så underbara människor har vi runt oss som var med och firade Isa på hennes dag. Tomt känns det i juset nu också när Jessica Marcus och Sigge har åkt hem. Tur att vi ses igen innan jul:) 
Jag tog iallafall en promenad med barnen förut så att vi åtminstone
fick oss lite höstluft
 

En stor dag

Kategori: Allmänt

Idag är ingen vanlig dag för det är Isa's dopdag! Det är så skönt ska jag säga att jag inte har behövt tänka det minsta på att baka tårtor, duka lokal, koka kaffe och att diska och städa efter kalaset. Allt sköter någon annan. 
Dom första gästerna till dopet anlände redan igår. Supertrevligt fredagsmys med god mat och idol. Idag ska vi försöka ta en lugn frukost och sen bara mysa oss igenom förmiddagen så att Isa är på sitt bästa humör i kyrkan. Ska försöka fixa naglarna som jag glömt i veckan och bränna ut en låt på en skiva. "Vart du än går" med Niklas Strömstedt hade vi på Noah's dop och det känns som det passar att ha samma även denna gång. 
Provade nytt recept och det blev en hitt. kycklinglårfile fyllda med
västerbottenost, bacon och basilika i en tomatsås med rostade tomater
och gnocci
 
 
 
 

Kylig morgon

Kategori: Allmänt

6 grader ute, ett kallt vardagsrum. Det blir tända ljus och temys denna morgon. Jag har inte riktigt accepterat det här med höst än. Ge mig mer sommar nu! Det ända ljustet i mörkret är att julen närmar sig. Underbara jul:) Men idag gömmer jag och barnen oss inomhus. Noah ska få städa sitt rum och pappa kommer och hjälper till med lite pyssel i köket. 
 

En vanlig dag

Kategori: Allmänt

Vaknade tio i åtta imorse, eller vaknade nog tidigare men tittatde inte på klockan förrän då,kändes inte som att hon var mer än halv sju iallafall. Det blev upp och hoppa på en gång, Noah ska vara på dagis halv nio, han måste inte men man vill ju gärna ha honom där alla minuter man får så det var tur att Mathias var hemma imorse. Halv nio var han iallafall där. Själv tog jag med mig Isa hem till Marlen och Agnes en snabbis. Fick låna en klänning/tunika till dopet. Tack så mycket, du sparade mig en tur till Örebro där:) 
Hem igen och hämtade lite partylite kataloger och några nyglaserade muffins och hann med ett besök på jobbet. Det var inte igår och dom är väldigt saknade. 
Nu kommer Noah hem om 40 minuter och jag ska dricka kaffe och njuta av tystnaden en stund medans Mathias och Isa fortfarande sover.

...............

Kategori: Allmänt

....Och jag missade körslaget. Är det inte typiskt när det är något på tv man vill se och för en gång skull är pigg och vaken? 

Lördagsmys

Kategori: Allmänt

Fisk till kvällsmat, takmålning som kvällsnöje, Nicke nyfiken på tv'n (trots att resten av familjen redan sover) En konstig lördagskväll med andra ord! Nu går jag och letar reda på lite lördagsgodis;)

9 september

Kategori: Allmänt

Idag har jag fått hem rosetterna till Isas dopklänning, lila ville jag ha istället för rosa. Det är meningen att killarna ska matcha med sina slipsar. Själv har jag ännu inte hittat nåt att ha på mig på dopet, dags att leta leta. Mathias har heller inte provat sin kostym än, passar den tro? För dyrt att köpa ny och för sent för honom att banta! 
Var iallafall på Cafe Nobel idag och beställde fikat. Smörgåstårta alt. ost och skinkpaj, bakelse, småkakor, ballonger och bål:) Dom är trevliga där.
 
För övrigt idag har jag packat och skickat tradera paket, bytt felköp på ica maxi och hälsat på mormor.
Hoppas att barnen somnar lika tidigt som igår, då ska jag passa på att packa partylite väskan och skriva lite stödord inför ljuspartyt på onsdag. Sen hoppas jag att få njuta i soffan till idol. 
 
Det blev ett riktigt har gjort/ska göra inlägg det här. :)

En dödssynd

Kategori: Allmänt

Jag blir så sjukligt trött på mig själv som alltid tappar självkaraktären. Så fort jag möter motgångar, vardagen blir stressig och jag faller ner i en liten "depp" bryter jag mitt "duktiga" liv med nyttig mat och träning mot lite tröst fika/godis och ger f*n i den där löprundan. I slutändan är det ju den sundare livsstilen som får mig att må bättre. På måndag (notera på måndag, allt nyttigt börjar på en måndag) är det jag som tar tag i mig själv igen och låter bli "socker" på vardagarna och tar dom där promenaderna/löprundorna igen. Ut med det dåliga, in med ny energi!
This...
or this

Bland tomtar och troll

Kategori: Allmänt

I onsdags tog jag och Frida oss en promenad i trollskogen i lämås och letade lite bär. Blev några liter lingon och även några blåbär. Måste göras om snart för än är skogen inte tömd:) Och vilken ro för själen att komma ut i skogen, det laddar batterierna lite kan man säga. 
Igår förvandlades iallaflal bären till god sylt *mums* Nästa lass får bli saft och så kasnke vi kan hitta en och annan svamp också
Skogsmullarna
Härliga färger
Smaskig sylt
 

En halvfärdig dröm

Kategori: Allmänt

Ett år senare och ett inte ens halvfärdigt hus än. Drömmen om det perfekta huset (långt ifrån vårat hus dock) finns fortfarande. Nästa gång köper vi ett "färdigt" hus. Nästa gång? Ja här tänker vi inte bo allt för många år till. Vi gör som man brukar, renoverar färdigt och flyttar. Vi fick iallafall till ett nytt badrum i vintras, och en kamin instalerad förra hösten. Där tog pengarna slut kan man säga så vi budgetrenoverar köket i snigelfart för tillfället. Innan jul ska det vara klart sa vi och skrattade för det var ju löjligt lätt. Hmm, nu är jag inte lika säker längre. Den som lever får se
Vem har tid att renovera?:)

Bättre sent än aldrig

Kategori: Allmänt

Det gör väl inget att ha sådär ca 1 år mellan inläggen väl? Jag råkar ju vara en sådär fullt upptagen person som inte har tid att skriva oftare. Det är ju bara att inse liksom, jag har inte tid med mig själv ens, jag har inte ork med mig själv. Livet som tvåbarn mor (ja vi har ju fått en till liten sen sist) tar allt som oftast knäcken på mig. Byta blöja, amma, torka spya, amma, torka spya igen, byta blöja, bära bära bära, för lillan vill inte ligga ner ensam. Leka med storebror, han vill gunga, hoppas studsmatta, cykla, spela fotboll NU MAMMA/PAPPA inte sen. Sen när dom båda skriker i varsit öra på mig funderar man på om man inte snart blir sinnessjuk, för att sedan när man ser dom små änglarna ligga och sova bli aldeles varm inombords och tänka vad lyckligt lottad man är över att ha så fina barn. Jag blir hellre sinnessjuk av att ta hand om dom än att leva resten av mitt liv utan dom. Att få barn är att själv få uppleva barndomen igen. Jag kan kamma håret och kliva ur mjukisbyxorna imorgon istället.
Den här vackra varelsen kom till oss i maj. Isa<3