angeline

I julstök och influensatider

Kategori: Allmänt

Här hemma har vi gått och snorat och hostat i över en vecka nu. Det var länge sedan en sån här förkyldning satt sig på mig. Isa mår sämst för tillfället. Våran glada kvittrande lilla sessa kraxar mer som en kråka nu och har feber. Själv har jag träningsabstinens. Man kommer igån goch tränar ordentligt i två veckor ungefär sen slår någon sjukdom till och man blir borta i två veckor. Istället för den där 5:2 dieten går jag på 14:14 dieten. 14 dagar träning, 14 dagar vila. 
 
Noah är iallafall på bättringsvägen, lite snor och lite hosta men jag skickade iväg honom till dagis eftersom han längtade dit. 5 minuter efter att han och Mathias gick iväg kom båda tillbaka igen. Magsjuka på dagis IGEN! Detta är en ond cirkel. Dom är ute aldeles för lite, skulle kanske valt ett ur och skur dagis med facit i hand. Får se om han blir hemma enda till jul nu eller om det är snabbt övergånget. Det får bli julpyssel hemma med mamma sålänge:)

Days go by

Kategori: Allmänt

Jag förstår inte vart tiden tar vägen. 19 november, snart jul. Jag håller sakta men säkert på med jullistan. Två par julgardiner är uppsatta, pepparkakor är bakade. Jag känner mig lite vilsen. Det är så rörigt hemma, grejer överallt. Pedanten inom mig mår dåligt och kan inte riktigt få fram julmyskänslan i det. 
Om två helger åker vi till göteborg och går på liseberg och lite andra julmarknader, det ska nog locka fram känslan igen. Och lite snö på det tack, annars är det inte på riktigt. 
Några fler julgardiner idag får det bli. Pepparkakshus till helgen kanske. Två stycken får jag köpa då så att Noah får kladda med ett och så att jag får göra ett eget fint. Det är inte lätt för en julgalen "pedant tant" att ställa fram ett kladdigt pepparkakstorp och hänga upp julpynt gjorda på dagis i julgranen men jag jobbar på det. Vad är det inte som gör julen om inte barnen?

Tårtor

Kategori: Allmänt

Jag hittade bilder på lite olika tårtor jag gjort i datorn. Man blir väldigt sugen på ett tårtbak faktiskt. Tur att både Mathias och Noah fyller år snart
 
 
 
 

Pepparkaksbak

Kategori: Allmänt

Igår kändes det som att det var dags för årets första pepparkasbak. Mmm, jag älskar när det luktar pepparkaka = jul i hela köket, och imorse luktade det fortfarande när man kom ner i köket. 
Egen pepparkaksdeg ska det självklart vara och jag fick ett gammalt recept av mormor på en riktigt god deg. Gamla mått med koppar istället för dl så finservisen kom väl till pass då kaffekopparna där har rätt storlek.
 
Mormors pepparkaksdeg
1/4 kg smör
1 kopp sirap
1 kopp socker
1 kopp vatten
1 msk kanel
1 msk ingefära 
1 msk nejlikor
1 1/2 liter mjöl
1  msk bikarbonat
 
Värm vattnet med kryddorna. Rör smör och socker krämigt och häll på kryddvattnet och rör slätt. 
Blanda mjöl och bikarbonat och blanda i till en deg. Lämna ca 3-4dl mjöl till utbaket. Låt stå kallt över natten. 
 Min bästa vän i köket som alltid blandar perfekta degar

Åka buss

Kategori: Allmänt

Noah är nästan 4 år men han har aldrig åkt stadsbuss så idag fick han premiåråka runt stan tillsammans med farmor. Mycket nöjd kille var det som kom hem sen
 

4 november

Kategori: Allmänt

Dagarna bara springer förbi. Jag förstår inte hur tiden kan gå så fort, vare sig man har fullt upp från morgon till kväll eller inte gör ett dugg. Om två månader fyller min stora plutt 4 år. Dags att börja planera kalas. Skriva en lista över vad som ska bakas och köpas, välja tema och så. Jag älskar listor! Just nu skriver jag en julstök lista. Dags att sätta igång snart så att man är färdig i tid. 
 
I helgen var det mycket stök på annat håll. Middagsgäster i fredags och pirog och pizzabak hela eftermiddagen. Korvgrillning i lunedet i lördags och tacomys i lämås på kvällen. Och eftersom det var alla helgonadagen blev det även ett besök på kyrkogården hos morfar och Annie. Middag hos mamma igår lunch och hos svärmor på kvällen. Proppmätt efter helgen helt enkelt!
 
Bilder från lunedet