angeline

Daimsnittar

Kategori: Allmänt

Fick några tidningar av mormor i helgen och hittade ett recept på daimsnittar. Som kolakakor fast med hackad daim i. Vi har ju fortfarande kvar lite daim sen i somras när vi vann 2kg på liseberg så gotteråtta som jag är åkte bakgrejerna fram. Jag gillar ju att exprementera lite med recept och få ner sockerinehållet så i dessa halverade jag mängden socker, bytte ut vaniljsockret mot vaniljpulver och sirapen mot agavesirap (som iaf är naturligt)  Sen gör ju daimen sitt för sötman så söta blev dom så det räcker ändå. 
 
Så här blev "mitt" recept
 
*100g smör
*1/2 dl socker
*1tsk vaniljpulver
*1tsk bakpulver
*1msk agavesirap
*2dl vetemjöl
*50g hackad daim
 
Rör smör och socker krämigt. Vänd ner övriga ingredienser och arbeta till en deg. Dela degen i 3 delar och rulla till längder på en plåt medbakplåtspapper. Platta till lite lätt med en gaffel. Ställ in i ugnen 175grader i 12min.

Ullared

Kategori: Allmänt

Årets shoppinghöjdpunkt. 7 timmar inne på gekås och två fulla vagnar senare var man färdig med nästan alla julklappar. Barnen fick lite nya kläder och jag likaså. Lite bra att ha, och lite mindre nödvändigt att ha. Egentligen tvivlar jag på att det är så mycket billigare där inne, det är bara en illusion. Men kul var det. 
 
 
 

Baka baka liten kaka

Kategori: Allmänt

Noah's och min senaste skapelse. Skulle baka tigerkaka men upptäckte att kakaon var slut så då åkte karamellfärgen fram och vi gjorde en "målarfärgskaka" som Noah döpte den till. Extra stinget bler glasyren med papparmintsmak. 
 

23 Oktober

Kategori: Allmänt

Snart november och idag är det 15 grader ute och jag har träffat på en geting. Dessa äckliga odjur har jag knappt sett på hela sommaren men nu ska dom komma fram.
Förkyldningen har hittat mig också. Några dagar oändligt snorande men nu börjar det ge med sig. Noah var riktigt dålig i helgen också. 39 grader i feber och magvärk stackaren. Hoppas att Isa klarar sig från sånt skit. 
 
Imorgon ska jag för första gången lämna Isa hela dagen och åka till Ullared. Ska bli enormt kul att shoppa loss och min lista är nog en kilometer lång men det gör ont i mitt mammahjärta att lämna lillfisa hemma. Tur att jag vet att hon är i trygga händer. Är nog egentligen mest svärmor jag är orolig för som ska ta hand om denna otroliga lilla mammagris.

Taggad

Kategori: Allmänt

Om lite drygt 1 timme ska jag iväg på mitt första spinningpass på säkert 3 år! Träningsvärken efter TRX'en har nästan försvunnit så det är dags att skapa ny. Grymt taggad. Beach 2014, here I come

Raw brownie

Kategori: Allmänt

Ännu ett recept jag hittade som jag provade igår och som jag lovat lägga ut recept på. Underbart goda och faktiskt lite nyttiga brownies
 
*2dl valnötter
*2dl dadlar
*1/2dl kakao
*1 msk mandel/hasselnöts/jordnötsmör
*1 liten liten nypa salt
*Några droppar vatten
 
Mixa valnötterna till småbitar. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop.Degen ska bli lite klibbig, tillsätt ev mer vatten för att få rätt konsistens. Tryck ut degen i en halv brödform och stoppa in i frysen.
 
Frosting
*1 mogen avocado (inte den största)
*Frön från en vaniljstång
*2-3msk flytande honung el agave sirap
*1 msk kokosolja
*3msk kakao
 
Mixa allt slätt (kokosoljan är viktig för att få frostingen att stela lite i kylen)
Ta ut formen ur frysen och bred på frostingen. Ställ in i kylen.
Blir ca 6-8 bitar

Raw morotskaka

Kategori: Allmänt

Jag surfar ständigt efter nya recept på nätet och detta måste jag dela med mig av
 
*2dl valnötter
*1dl dadlar
*2dl morotsmassa från råsaftcentrifugen
*2tsk kanel
*1tsk ingefära
*1krm muskot
*1krm salt
*3/4 dl russin
 
Kör nötter och dadlar i matberedaren till dom blir fint fördelade och kör sedan i resten. Tryck ut i muffinsformar.
 
Frosting
*1dl blötlagda cashewnötter
*8st blötlagda dadlar
citronsaft efter smak
 
Blötlägg nötterna i MINST 1 timme. 
Kör dom i matberedare med blötlagda dadlar och tillsätt citronsaft.
Bred på muffinsen. 
 

Idag är jag duktig

Kategori: Allmänt

Efter en natt med dålig sömn trodde jag inte mycket om dagen men denskulle visa sig bli rätt bra ändå. Körde mitt första gym pass på superlänge idag. TRX, vilken grym träning och vilken grymt bra känsla i kroppen efteråt. Nu längtar jag till på torsdag då jag har bokat in mig på ett spinningpass. En dusch och en ny människa så åkte vi ut till lämås och hälsade på Johanna Micke och Theo. Dit hade jag med mig en raw morotskaka jag hade bakat så det blev lite wellness fika också. Den var över förväntat god så imorgon ska jag testa en raw brownie. 
 
Lite oväntat blev Noah kvar hos farmor över natten så ikväll är det bara jag och Isa.

Mammas stora tjej

Kategori: Allmänt

5 månader blir hon idag min prinsessa. Nu är det dags att stanna tiden lite. Varför måste det gå så fort?
 

Helgen som gick

Kategori: Allmänt

Mathias jobbade förmiddag hela helgen så det var bara barnen och jag på dagarna. Det är inte helt lätt att roa Noah nu för tiden. Han kräver aktivering alla dygnets vakna timmar. Karlskoga marken i lördags iallafall. Mycket folk, barnvagn och försöka hålla reda på herr energiknippe. Jag måste sett rätt så rolig ut när jag försökte köra barnvagnen med en hand. höll två varmkorvar i den andra och ropade efter Noah att han skulle vänta på mig. Lämnade iallafall stan rätt så fort och åkte ner till stranden och matade ankor istället. Kanon väder så vi stannade och lekte en stund.
 
Igår tog vi också tillvara på det fina vädret och lekte lite i trädgården. Rensade i växthuset och började tom att måla färdigt trädgårdsmöblerna som jag började med förra året. Man ska skynda långsamt.
Avslutade dagen med ett ljusparty hemma hos moster Annika och lite hemmagjord smörgåstårta efter det. En helt ok helg vill jag säga.
 
 

12 oktober

Kategori: Allmänt

Klarblå himmel, frost i gräset, is på bilrutan. Brr, hoppas det tinar upp ute så att vi kan gå ut sen. Marknad med barnen, köpa lördagsgodis, bli klippt av syster och smörgåstårtsbak med svärmor är dagens "att göra"
Från gårdagens lövkratt
 
 

It comes whit colour

Kategori: Allmänt

Efter några riktigt ruskiga dagar ser det äntligen ut att bli en fin dag.Hela trädgården är full av färgglada löv så det blir till att ta fram krattan i helgen. Karlskoga marken imorgon också, ännu ett tecken på höst. Jag som är en riktig marknadsmänniska har bara varit på EN marknad hittills. Väder, barn och pengar har satt stopp för resten. Man blir inte miljonär på att vara mammaledig. 
Hur som helst åkte miljonären in till örebro med familjen igår. Mathias köpte en ny jacka för presentkortet han fick i julklapp! Isa fick nya strumpor och strumpbyxor och Noah och jag fick...inget.Tur att jag ska till Ullared om två veckor, få stilla mina shoppingnerver lite:)
Vi beställde iallafall resterande luckor och lådor till köket, jag ser äntligen ett ljus i slutet av tunneln på den här köksrenoveringen.
Höstfint i trädgården
 

Drömmen om New York

Kategori: Allmänt

Har suttit och lusläst bloggar och reseguider om New York. Tips vart man ska bo, vad man ska se- inte se osv. Tanken är ju att jag och syster ska åka dit nästa sommar/höst. Vi får nog sätta oss och skriva en lång lista innan i prioordning vad vi skulle vilja göra. Så stor stad och så lite tid, men än sålänge är det ju bara drömmar och inget bokat
Manhattan

Dags för flytt?

Kategori: Allmänt

Tittade på nytt hus igår föresten. Ca 711 mil in i skogen ligger ett kråkslott på 300kvm. Då behöver jag inte gnälla på att det är för trångt längre.
 
 

Varning för tristess

Kategori: Allmänt

Åå jag blir då trött på detta väder. Blåsigt regningt och mörkt. Vi tog en sväng till kosia igår för att hämta mitt presentkort som jag vann på ett julbord. Det blåste gäss på sjön och jag fick nästan ångest, jag ville bara dyka i och simma. Jag skulle förmodligen frysa ihjäl men om man blundar och tänker sig att det är varmt och soligt så kanske det går. Jag har iallafall bestämt mig för att idag ska det bli lite gjort här. Städa står högst upp på listan, vi ska försöka få dit några mer köksluckor och kanske hinner vi till ÖB och fixa lite plock som jag behöver där också. Sen ska jag sitta i soffan ikväll och njuta av vårat nystädade hem tillsammans med lite tända ljus. Det borde ge ro till själen.
 
Får ju inte glömma lilla pappa heller idag. Grattis på födelsedagen. 

Så less

Kategori: Allmänt

Jag är bara så trött på livet just nu. Har absolut ingen lust att ta tag i någonting. Att göra listan bara växer. Allt är bara grått och trist. Höstdeppen som smyger sig på tro? Ändå äter jag både järn och D-vitamin. Hoppas lussten och solen kommer tillbaka snart annars bryter jag ihop

Det ska börjas i tid

Kategori: Allmänt

Nu har jag skapat en ny lång jullista på spotfy. Bara att poppa på och sjunga för fulla halsar nu. Julen, du är efterlängtad!

Hurra Hurra

Kategori: Allmänt

Grattis Elias på födelsedagen. Imorgon kommer vi med paket. 
Hade visst bara en vinterbild på honom. Måste
börja ta mer kort alltså..

Fy för dagisbakterier!

Kategori: Allmänt

I tisdags kom Noah hem med prickar på ryggen som vi först trodde var vattkoppor. Han hade 3st i nacken och 3st på ryggen som han kliade på. Eftersom det både går vattkoppor och svinkoppor på dagisen i stan misstänkte vi nåt sånt. På onsdag morgon hade det fortfarande inte blivit fler eller blivit några blåsor på dom han hade så han fick gå till dagis, förmodligen bara några förkyldningsutslag han fått. När jag däremot hämtade honom på dagis hade två barn på avdelningen fått magsjuka! Nu får han vara hemma med mig och Isa på dagarna tills dom har kräktsa färdigt på dagis, Jag hatar höst vinter och alla sjukdomar det drar med sig.

Höstfix

Kategori: Allmänt

Igår tog jag tag lite i trädgården. Rensade bort alla sommarblommor och ställde undan lite krukor för vintern. Behöll några på framsidan som jag tänkte att jag och barnen skulle åka och köpa lite nya höstblommor till sen. Noah's leksaker fick sig också en rensning. Egen låda för alla sandlåde leksaker och en annan låda för resten. Lite trasiga leksaker fick hamna på släpkärran i väntan på att få åka till tippen. Ska ta tag i växthuset också och tömma lite gammalt men först måste jag köpa nya sopsäckar och idag tycks ju inte vädret  vara en höjdare för ute aktiviteter. 
 
 

En bra start på veckan

Kategori: Allmänt

Alla måndagsmornar är inte fy skam. En del är rätt så mysiga också
 

Den gångna veckan

Kategori: Allmänt

Dagarna går så fort nu. Man kliver bara upp ur sängen och sen ner i den igen. Inte blir det mycket gjort däremellan heller tycker jag. 
Förra veckan bjöd på några ljusglimtar. Blev en förmiddag i lunedet med Frida och barnen. Biopremiär för Noah på filmen Flygplan. Afterwork med kära arbetskamrater på bofors hotell och ljuspaty hemma hos Susanne. 1 oktober i dag så ny månad och nya utmaningar.
Noah i Lunedet
Afterwork på Bofors hotell